Cider neboli fermentovaný jablečný mošt, v poslední době nabírá na své popularitě. Dovolím si říct, že lidé se stále víc a víc zajímají o své zdraví a tedy o to, co svému tělu dopřávají. Cider je skvělou variantou, pokud chcete jen tak popíjet a nebo slavit, ale nechcete druhý den zabít bolestí hlavy a kocovinou. Proč?
1) přírodní surovina
Cousins cider vyrábíme z čerstvých českých jablek a neobsahuje žádné přidané konzervanty, není filtrovaný, pasterizovaný a ani uměle sycený, či sířený. Proto si zachovává všechny své živiny a je výbornou alternativou k mnoha průmyslově zpracovaným nápojům.
2) antioxidanty
Jablka jsou bohatá na antioxidanty, které chrání tělo před volnými radikály. Antioxidanty jsou klíčové pro ochranu zdraví buněk v těle a mohou přispět k prevenci onemocnění a nebo zpomalovat stárnutí (a kdo by to nechtěl?).
3) probiotika
Proces fermentace je u výroby cideru klíčový. Jablečný mošt bez přístupu vzduchu fermentuje, za vzniku jablečného cideru. Proto obsahuje široké spektrum probiotik, která jsou prospěšná pro naši střevní mikrofloru. Jablečný mošt obsahuje cukr, z kterého vzniká alkohol. Pokud se fermentace nezastaví, cider zoctovatí a máme probiotiky nadupaný jablečný ocet.
4) vhodný pro mnoho příležitostí
Cider se skvěle hodí pro širokou škálu údálostí od rodinného posezení, přes večerní romantiku. Pro jeho osvěžující chuť je parádním parťákem k bazénu do horkých dnů, v zimě si ho naopak můžete svařit s kořením a popíjet v teple domova.