O nás

Jsme Cousins cider! Dva bratranci s nadšením do jablek, a to především v tekuté formě! Naší filozofií je vytvářet cider, který je opravdový, plný chuti a bez chemie. Oběma nám je svět gastronomie a vína velmi blízký, původní profesí jsme totiž kuchař a vinný someliér. 
Jak se zrodila myšlenka Cousins cideru?  V okamžiku, kdy jsme zdědili jablečné sady, přirozeně vyvstala otázka: Co s jablky? A protože štrůdlem bychom nakrmili celé město nebo dvě, chtělo to značně větší projekt. Přišli jsme tedy s nápadem vyrobit si poctivý jablečný ocet. Jablka jsme očesali, následně vymoštovali a nechali fermentovat. Než se však z jablečného moštu stane ocet, v první fázi vzniká cider. A tak jsme chodili do sudů ochutnávat a ochutnávat a cider nás začal víc a víc bavit. Popravdě, octu jsme první rok vyrobili daleko míň než jsme předpokládali. A jak správně tušíte momentálně se věnujeme výrobě obou produktů.